BIM

perfecte afstemming

Building Information Model (BIM)

 

BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. BIM is gebaseerd op werken middels één model (database) waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur , leveranciers en aannemer worden verwerkt.
 
Wij hebben als kantoor gedegen kennis als het gaat om het werken in zowel een gesloten als open BIM-structuur.
 
Enkele toepassingen van BIM binnen ons kantoor zijn:
 

3D wapening

3D wapeningstekeningen worden volgens specificaties van de klant gemaakt met als basis de door u aangeleverde 3D-modellen en/of tekeningen. Door het virtueel aanbrengen van de wapening worden knelpunten in de uitvoering op vroegtijdig op kantoor gedetecteerd en opgelost hiermee worden faalkosten tijdens de uitvoering drastisch verminderd.

Van alle 3D wapeningsgegevens worden uiteindelijk overzichtstekeningen gemaakt voor de uitvoering volgens de geldende normen, positienummers van staven met bijbehorende buigstaten, klaar voor gebruik!

Ter verduidelijking van lastige knooppunten kunnen 3D projecties aan de werktekeningen worden toegevoegd dit biedt extra inzicht en minder fouten in het werk.

Van de getekende modellen kunnen ook 3D-pdf bestanden gemaakt worden ter ondersteuning van de uitvoering en controle werkzaamheden.

Prefab beton

Prefab beton is bij uitstek geschikt om 3D uit te werken hiermee wordt een juiste montage van de elementen gegarandeerd en worden faalkosten vermeden. Mede vanwege de meerdere disciplines/fragmentatie in de bouw tegenwoordig is BIM een uitermate geschikte tool om clashes en opmerkingen te visualiseren. Uitwisseling van gegevens vindt over het algemeen plaats via IFC-bestanden.

 

Offerte
Van eenvoudige tekenen werkzaamheden als design engineer tot en met de begeleiding van grotere en complexe projecten kan Timmers Engineering & Consultancy u van dienst zijn. Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat, uiteraard kunt u ook gebruik maken van het contactformulier.

Enkele voorbeelden van ons werk:

Timmers Engineering & Consultancy BV

Rijksweg 73
6271AC Gulpen

Contact

 
 

T. 085 – 30 36 180
info@timmers-ec.nl